Спасителят от "Коста Конкордия" стана мъж на 2012

Тази вечер на церемонията "Мъж на годината" почетната сабя отиде при Петър Петров. Той е българският механик от кораба "Коста Конкордия", който не напусна палубата, а участва в спасяването на над 500 души при потъването на круизния кораб край италианския остров Джилио".

Някои го нарекоха "Моряка-герой", защото на 13 януари 2012 година рискува живота си и прави общо шест курса с една от спасителните лодки, отвеждайки пътниците в безопасност на брега.

Главният механик е сред последните трима моряци, които напускат кораба, а и сега продължава да работи към същата фирма, като има зад гърба си 17 години като корабен механик.

Отличието взе 7-годишният му син Емо, тъй като в момента Петър Петров не е в страната. Другите двама номинирани тази година, за "Мъж на годината", бяха Кубрат Пулев и Стилиян Петров.

На церемонията бе раздадена и награда - "Момче на годината", която отиде в ръцете на 15-годишния Марио Тихомиров от социалния дом в Белоградчик, който в края на 2012-а спаси живота на 8-годишно дете.

Приз за "Политик на годината" получи Росен Плевнелиев.

Специална награда за "Легенда" взе актрисата Татяна Лолова, а отличието за "Глас" отиде при тв и радио водещ Ники Кънчев.

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини